Zájazdy DFS KORNIČKA - 2011
Flumet

Les Preses, San Gregori

Oulx

Strážnice, Veselí nad Moravou, Uherský Ostroh

26 ème Fête de l'Attelage

Fete de l´Attelage 2011

FLUMET (reg. Rhône-Alpes, dép. Savoie)

20. - 21. 8. 2011

   Po potvrdených pozvaniach organizátorov v Savojsku , Katalánsku a v Piemonte sa tretí augustový piatkový večer 33 členná výprava nášho súboru vybrala spoznávať ďalšie zaujimavé regióny juhozápadnej Európy.                                                           

REPORTÁŽNE ZÁPISKY I/3

   Po prekročení hraníc Rakúska a Nemecka sme sa nasledujúce ráno mohli kochať krásami švajčiarskych alpských údolí a pohorí. Naším prvým cieľom a zástavkou bolo ale až francúzske Savojsko. V ňom malá dedinka Flumet organizovala už 26. miestne tradičné slávnosti Fête de l'Attelage (voľne preložené ako Slávnosť konských povozov). 

    Hlavnými organizátormi slávnosti bol miestny Tourist office a domáci súbor „Le Biau Zizé”, ktorý boli zároveň aj naším hostiteľom. Členovia tohto súboru nás ubytovali vo svojich domovoch vo Flumet, Ugine, St. Nicolas a Crest-Voland.

ulicami Flumet

ulicami Flumet
V rámci programu slávnosti sme sa okrem sprievodu predstavili Savojčanom aj na 4 vystúpeniach.     OHLASY
pod Savojskými Alpami

    Po vyčerpávajucom sprievode v 35° horúčave chutil obed všetkým zúčastneným, pri ktorom zahrala aj naša "kopaničiarska" muzika. Po obede nás čakali ešte 3 polhodinové vystúpenia na hlavnom námestí a v Domove dôchodcov vo Flumet

   Po srdečnom rozlúčení sa s našími novými priateľmi zo súboru „Le Biau Zizé” sme v nedeľu večer vyrazili ďalej na juhozápad do Andorry.

 

REPORTÁŽNE ZÁPISKY II/3

Do najväčšieho "trpasličieho" štátu v Európe - do malého pyrenejského Andorrského kniežatstva - sme dorazili nasledujúce pondelkové ráno. 

Església de Sant Esteve / Andorra la Vella Cassa de la Vall - Andorra la Vella

   V hlavnom meste Andorra la Vella (23 000 obyv., 1030 m n. m.) sme si v starej štvrti Barri Antic prezreli: 

» románsku Església de Sant Esteve (kostol Svätého Štefana) z 12. st. 

» sídlo andorrského parlamentu Cassa de la Vall (Dom údolia) z r. 1508

29° Festival Internacional de Música y Danza de Les Preses  ÉSDANSA

LES PRESES (reg. Katalánsko, prov. Girona)

22. - 28. 8. 2011

   Krátko po obede sme sa vydali na sever po kľukatých pyrenejských serpentínach do najbohatšieho španielského regionu - do Katalánska. Tu v provinci Girona, v dedinke Les Preses, sa konal Medzinárodný festival hudby a tanca ÉSDANSA, na ktorý bol pozvaný aj náš súbor. Jedným z organizátorov bol aj domáci súbor MARBOLENY, ktorý nás navštívil začiatkom augusta spolu s ľudovou hudbou Stukat de Bolet. Ubytovanie a stravovanie bolo zabezpečené na Základnej škole Verntallat.  
Dopoludnia boli venované letnému detskému tanečnému workshopu PETIT ÉSDANSA. V dvoch 30 min. workshopoch 2 súbory učili prihlásené deti z okolia základné tanečné kroky z danej krajiny súboru.
Nočná Ésdansa so Zimbabwe Nočná Ésdansa s Korničkou
Večerné vystúpenie v dedine Sant Gregori (pri Girone) spolu s brazílskym súborom Amazonía

   Vrcholom každého dňa bola polnočná NIT ÉSDANSA, kde každý súbor predviedol 40 min. interaktívny program s publikom.

v pozadi Castellfollit de la Roca, rozložená na 60 m vysokej strmej čadičovej skale opevnený most z 12. st. v románskom slohu v Besalú
Navštívili sme stredoveké Besalú a Castellfolit de la Roca ako aj mesto Olot so sopkou MONTSACOPA v sopečnom pohorí GARROTXA (30 kúželov sopiek). V horúcich dňoch nám neodolala ani miestna plaváreň. Nezabudnuteľné bolí aj 2 odpoludnia v katalánskych rodinách súboru MARBOLENY, ktoré sme navštívili po dvojiciach spolu s ostatnými súbormi.
Camp Nou - 2. najväčší štadión na svete s kapacitou 99 354 miest

Okrem nás účinkovali na festivale ÉSDANSA súbory:

 

Amazonía (Belén-Paraiba - BRAZÍLIA)

Amawumbo Dance Company (Bulawayo - ZIMBABWE) 

KTF (Jakarta – INDONÉZIA)

Zacatecas (MEXIKO)

Krinichka (Brest – BIELORUSKO)

10 španielských suborov

V rámci voľného dňa sme absolvovali celodenný výlet do Barcelony, kde sme návštívili Camp Nou, chrám La Sagrada Famila, Las Ramblas, sochu Kolumba, Gaudiho domy, ...
    Naše účinkovanie v Katalánsku sme ukončili v záverečnom galaprograme DANSAJOVE dynamickým tancom Húščari.

video

REPORTÁŽNE ZÁPISKY III/3

   Po spoločnej nočnej zábave so všetkými zúčastnenými súbormi na ubytovni sme 29. augusta vyrazili smerom k španielsko-francúzskym hraniciam, kde sme sa poobede okúpali v prímorskom francúzskom letovisku Argeles sur Mer. Nočný presun smeroval opäť k Alpám, tentoraz k piemontským. Cestou sme sa však ešte na chvíľu zastavili na nákupy v jednom z najvyššie položených niest v Európe - v Briancon (1321m n. m.). 

Serata del Folklore

OULX (reg.Piemont, prov. Torino)

30. - 31. 8. 2011

Po krkolomných alpských serpentínach sme 30. augusta 2011 na obed dorazili do malej dedinky Oulx, kde nás už čakal sprievodca Giorgo - organizátor nášho večerného koncertu.

v uliciach Oulx

v uliciach Oulx

Po ubytovaní sa v miestnom hoteli Chez Toi sme podvečer animačným sprievodom ulicami Oulx pozvali miestnych obyvateľov na večerný koncert v parku Jardin d´la Tour.

v uliciach Oulx

v uliciach Oulx

V spoločnom večernom koncerte sa okrem nášho súboru predstavili aj domáci súbor Aoute Douèire a súbor I Vignolant ed la Roceja z  Condove. 

6. Mezinárodní tvůrčí dílna dětských muzik MUZIČKY

STRÁŽNICE, VESELÍ NAD MORAVOU, UHERSKÝ OSTROH

6. - 9. 10. 2011

Národní ústav lidové kultury zorganizoval už 6. ročník Medzinárodnej tvorivej dielne MUZIČKY 2011 na zámku v Strážnici, ktorej sa zúčastnili Cimbálová muzika Malý Radhošť zo ZUŠ v Rožnově pod Radhoštěm, muzika DFS Formánci zo ZUŠ v Slatiňanoch a naša DĽH Kornička z Trenčína.

Cieľom dielne bolo zoznámenie muzík s charakteristickými znakmi hudobnej kultúry jednotl. oblastí teoreticky a aj prakticky - nácvikom pripravených hudobných úprav. V sprievodnom programe sme navštívili Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy v Strážnici, hrad Buchlov a etnografickú expozíciu Slováckého múzea v Uherskom Hradišti. 

Vyvrcholením hudobného workshopu boli 2 spoločné verejné koncerty: MUZICÍROVÁNÍ NA ZÁMKU - v Uherském Ostrohu (v rámci Festivalu hudobných nástrojov ľudových hudieb)  a

v sále ZUŠ vo Veselí nad Moravou.

   Zúčastnené hudby budú  mať možnosť prezentácie výsledkov dielne v rovnomennom programe „Muzičky" v rámci 67. roč. Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2012 a 30. roč. festivalu Dětská Strážnice 2012.

 

 

všetky zájazdy

Zájazd 2002

Argentan, Caen

Zájazdy 2004

Gyor Písek Brno Luhačovice Rožnov pod Radhošťem

Zájazdy 2005

Debrecen Lipník nad Bečvou Lipník nad Bečvou Lipník nad Bečvou

Zájazdy 2006

AGRIGENTO VESELÍ NAD MORAVOU HASSELT- KURINGEN VALAŠSKÉ KLOBOUKY

Zájazdy 2007

Saarbruecken Riga, Jurmala, Saldus BRNO PRAHA Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2008

Panevežys Ikaalinen Rovaniemi Orava

Zájazdy 2009

VLČNOVSKÁ JÍZDA KRÁLU

Zájazdy 2010

Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2012

Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2013