Zájazd DFS KORNIČKA - 201
6
Hasselt-Kurringen, Eeklo

Troisvierges, Luxembourg

Boesenbiesen

 

32° Internationaal Folklorefestival van HASSELT

Hasselt-Kurringen, Eeklo

 (prov. LIMBURG a OOST-VLAANDEREN)

 

 

 11.-17.  8. 2016

účasť na 32° Internationaal Folklorefestival van HASSELT v meste Hasselt-Kurringen (prov. LIMBURG) na základe pozvania domáceho súboru De Boezeroenen 

Hasselt                                                     70 km od Bruselu je správním střediskem belgického Limburska.

Hasselt je proslulý výrobou piva, leží v údolí řeky Demer V minulosti byl křižovatkou obchodních cest. Dochovalo se tady mnoho historických památek

Grote Markt – Velké náměstí s původní podobou ze 13. století a s domy ze 17. a 18. století (Dům U Meče – Het Sweert). 

St. Quintinuskathedraal– hlavní městský kostel založený ve 12. století, v chrámovém pokladu je nejstarší monstrance na světě z roku 1286. Ve věži je muzeum Zvonkohry se 42 zvony.

Antverpy   510 000,  najväčšie belg. mesto, 

Jeruzalem západu, od 16. st. veľká židovská komunita, spolunažívajú tu tiež príslušníci rozličných národnostných, etnických či religióznych skupín.

mesto maliarov - významného flámskeho maliara Paula Rubensa, začalo prekvitať, keď Bruggy stratili svoju dôležitosť. Neskutečné spojení historických slohů, eklektické secesní domy oproti renesančním vilám, středověké hrady tvořící kulisu barům a kavárničkám

mesto diamantov

Na 5 km dlhom nábreží Scheldy sa dominuje hrad Steen (Kameň), ktorý je ďalším turistickým lákadlom. Táto pevnosť pochádza z 9. storočia a v minulosti bola jadrom mesta.

Neďaleko námestia Gröte Markt sa nachádza najkrásnejšia gotická stavba Antverp – dominanta  mesta -  Katedrála Panny Márie ONZE-LIEVE-VROUWEKATHEDRAAL, kt. je na nábreží Šeldy je plošne najväčšou katedrálou na území celého Belgicka a Holandska.Dostavaná bola r. 1523, jej stavba trvala 269 rokov. 7loďová katedrála so 14 kaplnkami je dlhá 117 m a široká 65 m.

Severozápadne od katedrály sa nachádza bývalé hlavné trhovisko Grote Markt so 67 m dlhou Renesančnou radnicou Stadthuis z 15. st.Uprostred námestia sa nachádza uctievaný symbol Antverp - bronzová socha hrdinu Silvia Braba.Socha vojaka Braba, ktorý odhadzuje obrovu ruku, stojí aj na antverpskom námestí Grote Markt.

Južne od katedrály narazíme na Zelené námestie Groenplaats, ktorému dominuje socha Rubensa v nadživotnej veľkosti. Žil a tvoril tu Paul Rubens (1577 – 1640) a jeho slávni žiaci.

Návšteva Rubensovho domu Rubenshuis (neďaleko živého námestia Wapper) neodmysliteľne patrí k prehliadke tohto mesta. Nielen pre jeho obrazy, ale taktiež pre atmosféru v tomto dome, pretože hneď po vstupe dnu si dokážete predstaviť život maliarovej rodiny, jeho priateľov a žiakov. Dom rozprestierajúci sa okolo obdĺžnikovej záhrady je jasné diferencovaný na súkromné a pracovné časti. Nájdete v ňom nielen diela slávneho umelca, ale aj práce jeho žiakov či diela, ktoré začal majster a dotvorili ich jeho učni. Vnútri sa dočítate, že takéto spoločné diela si vraj Antverpčania cenili viac, než tie, čo vytvoril iba jeden autor. K domu patrí aj malá záhradka, ktorá je vysadená vraj presne tak, ako vyzerala za Rubensovho života. Dokonca v nej pestoval aj tulipány, a to ste za jeho čias mohli za jeden tulipán kúpiť celý dom!

Na hlavnej niekoľko poschodovej stanici sa týči 75 m vysoká kupola hlavnej stanice, ktorú domáci vtipne prezývajú železničná katedrála. Preto niet divu, že „Centraal“ bola nedávno zaradená medzi štyri najkrajšie stanice sveta.

 

v rámci tradičných slávnosti 30° ZOMER IN ZONNEHEEM v Eeklo (prov. OOST-VLAANDEREN)

 

 

 

Samostatné koncerty

Troisvierges, Luxembourg

(reg. RIBATEJO)

 

19. - 19. 8. 2016

2 samostatné 90 min. vystúpenia v LUXEMBURSKOM VEĹKOVOJVODSTVE

» 18. 8. 2016 o 20h00 na kiosku v Troisvierges

» 19. 8. 2016 o 16h00 na námestí.Place d’Armes v hlavnom meste Luxembourg v rámci podujatia  "SUMMER IN THE CITY LUXEMBOURG"

 

 

Boesenbiesen

 (reg. ALASACE, dép. Bas-Rhin)

 

21. 8. 2016

Na pozvanie spoločnosti l’ACSL (ASSOCIATION CULTURE SPORTS ET LOISIRS) Boesenbiesen sa predstavíme 2 vystúpeniami v rámci 32° tradičných slávnosti  Fête de la Tarte Flambée  -  21.8.2016 o 18h30,  20h00 a 20h00 v alsaskej dedinke Boesenbiesen (reg. Alsace, dép. Bas-Rhin.)

 

 

 

všetky zájazdy

Zájazd 2002

Argentan, Caen

Zájazdy 2004

Gyor Písek Brno Luhačovice Rožnov pod Radhošťem

Zájazdy 2005

Debrecen Lipník nad Bečvou Lipník nad Bečvou Lipník nad Bečvou

Zájazdy 2006

AGRIGENTO VESELÍ NAD MORAVOU HASSELT- KURINGEN VALAŠSKÉ KLOBOUKY

Zájazdy 2007

Saarbruecken Riga, Jurmala, Saldus BRNO PRAHA Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2008

Panevežys Ikaalinen Rovaniemi Orava

Zájazdy 2009

VLČNOVSKÁ JÍZDA KRÁLU

Zájazdy 2010

Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2011

Flumet Les Preses, Sant Gregori AGRIGENTO Muzičky v Strážnici

Zájazdy 2012

Rožnov pod Radhoštěm

Zájazdy 2013

Rožnov pod Radhoštěm